Re-integratie, Overheid en Verzuim juni 2015 nieuwsbrief
Werken binnen gemeentenland

Het tweede kwartaal van 2015 is voor ons echt voorbij gevlogen en dat heeft alles te maken met het aantrekken van de markt binnen de sociale zekerheid in gemeenteland.

Vooral bij de functies Klantmanager Werk/Inkomen, Leerplichtambtenaren en WMO consulenten is er veel vraag naar goede kandidaten waarbij gemeentelijke ervaring niet altijd meer een harde eis is.

Wij zijn doorlopend op zoek naar mensen met ervaring binnen gemeenteland, maar ook naar starters met een HBO diploma die hard op weg zijn naar een mooie carrière. Heb jij interesse of ken jij iemand met interesse? Bekijk hier ons actuele vacatureaanbod!

Met vriendelijke groet,

Wie zijn we en wat doen we?
Nina Zwetsloot

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen. 

Marketing- en communicatie medewerker Nina Zwetsloot schrijft ditmaal over de verschillen tussen collega's en de balans tussen kwaliteit en kwantiteit.

'Het is goed en gezond voor een bedrijf als er mensen werken die nogal verschillend zijn. Want iedereen draagt zijn of haar eigen steentje bij en zo vullen collega’s elkaar aan.

Als marketing- en communicatiemedewerker bij Matchpartner heb ik daar veel mee te maken. Hier zit dan ook direct een uitdaging in voor mij: want terwijl iedereen anders is en anders te werk gaat moet er natuurlijk wel een gezamenlijke boodschap naar de buitenwereld zijn.

De verschillen tussen collega’s hebben ook te maken met onze onderverdeling in specialismen. De doelgroep die wij willen bereiken in verband met onze vacatures in de Commerciële Arbeidsbemiddeling is, bijvoorbeeld, een heel andere dan die van Zorg en Welzijn. ..' Lees meer....

 
Top 10 vacatures in uw vakgebied

Arbeidsdeskundige - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Junior Casemanager Verzuim - Den Haag Details
Arbeidsdeskundige - Landelijk (met name noord Nederland) Details
Medisch Adviseur met visie - Utrecht Details
Werkcoach - regio Utrecht Details
Accountmanager - regio Utrecht Details
Allround Wmo Consulent - Regio Rotterdam Details
Jurist Grondzaken - Amsterdam Details
Medewerker Vergunningverlener - Zuid Holland Details
Werkvoorbereider - Amsterdam Details

Nieuws uit uw vakgebied

In veel gemeenten draaien commissies voor bezwaarschriften overuren. In een aantal gemeenten zijn extra zittingen gepland om de bezwaarschriften tegen stopzetting of versobering van de huishoudelijke hulp tijdig af te handelen. Lees meer

UWV heeft in 2014 in vergelijking met 2013 minder loonsancties hoeven opleggen. Werkgevers lopen het risico op zo’n sanctie als zij niet voldoen aan de re-integratieverplichtingen voor hun arbeidsongeschikte werknemers. Lees meer

Er werken veel minder ambtenaren bij de gemeente dan voorheen. Afgelopen jaar was er 3,5 procent minder gemeentepersoneel dan het jaar daarvoor. Lees meer