Re-integratie, Overheid en Verzuim oktober 2016 nieuwsbrief
Verder kijken dan je neus lang is

Regelmatig komen er kandidaten bij ons over de vloer die op zoek zijn naar een bepaalde functie die, als we verder met elkaar spreken, eigenlijk toch niet helemaal is wat zij zoeken.

Zo ook een tijdje terug. Een vermoeide dame kwam bij mij op gesprek op zoek naar een functie waarbij zij nachtdiensten kon draaien. Jarenlang had ze haar ritme omgegooid, werkte 's nachts en had overdag de volledige zorg voor haar kinderen.

Na met haar te hebben gesproken kwam ik er achter dat dit voor haar meer gewenning was dan een echte keuze. En ik wist haar te overtuigen om overdag te gaan werken.

Inmiddels werkt zij alweer een jaar voor ons als verzorgende IG. Ze ziet er weer gezond uit en de opdrachtgevers blijven om haar vragen. Zij heeft haar nachtrust terug èn genoeg tijd en energie voor haar kinderen.

We zien dit soort dingen vaak en realiseren ons hoe belangrijk het is dat je aandacht en tijd steekt in de wensen van zowel kandidaat als opdrachtgever. Ik scheef er deze maand een column over, die lees je hieronder!

Met vriendelijke groet,

Bekijk alle Matchpartner vacatures
Wat gij niet wilt dat u geschiedt
Hayat el Kadi

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Hayat el Kadi over de manier waarop mensen met elkaar omgaan en hoe het zijn vruchten kan afwerpen om iets verder te kijken dan een eerste indruk.

"Het is een beproefde manier om je opdrachtgever beter te leren kennen: ruim tien minuten te vroeg op een afspraak te komen en je ogen de kost te geven. In de zorgsector, waarin ik werkzaam ben als recruiter, kom je op zo’n moment veel te weten over de onderlinge verstandhouding tussen collega’s en het gedrag naar patiënten of bewoners toe.

Websites van zorginstellingen staan vol met goede voornemens over de aard van de bejegening en behandeling van patiënten en verwanten: Planetree, herstelgericht werken, een "ja-cultuur”. Er wordt zelfsturend gewerkt, wordt vanuit het hoofdkantoor aangegeven. We moeten het maar geloven. Òf we moeten eens zelf een kijkje nemen..."
Lees meer

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

Casemanager Werk voor de doelgroep Inburgeringsplichtigen - Zuid-Holland Details
Poortwachter - Regio Zuid-Holland Details
Klantmanager Werk en Inkomen - regio Zoetermeer Details
Toezichthouder Groen + Afval - Hellevoetsluis Details
Sr Projectleider / Hoofd Ingenieursbureau - Capelle Details
Toezichthouder Civiel - Project basis - Leiden Details
Re-integratiespecialist bij Keerpunt - Hilversum Details
Flexibele, servicegerichte arts (24-36 upw) - Zwolle Details
Casemanager WGA - Hilversum Details
Wil jij ervaring opdoen als sociaal geneeskundige? - Tilburg Details

Nieuws uit jouw vakgebied

Van alle ontslagen werknemers behoren ambtenaren tot de groep die het minst makkelijk weer aan het werk komt. Volgens het UWV heeft slechts 46 procent van de ambtenaren binnen een jaar weer een baan gevonden, terwijl het gemiddelde op de arbeidsmarkt 70 procent is. Lees meer

Digitalisering leidt tot efficiëntere werkprocessen in het gemeentehuis. Maar ook tot verlies van banen. Een inventarisatie op basis van de laatste digitale ontwikkelingen. Hoe snel rukt de robot op? Een analyse. Lees meer

Begin deze eeuw was het nog vrij gebruikelijk onder journalisten voor de lunch een „broodje te drinken” in het café. Nu zijn vloeibare lunches in de journalistiek en andere beroepsgroepen, goeddeels verleden tijd. Niettemin leidt alcohol jaarlijks nog tot 1,7 miljard euro schade op de werkvloer. Lees meer

Op 1 januari 2017 treedt de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters in werking. Hiermee verdwijnt het onderscheid tussen de WGA voor vaste medewerkers en voor flexwerkers. Als werkgevers niet tijdig beslissen of zij eigenrisicodrager willen worden of blijven, keren zij voor al hun medewerkers voor minimaal drie jaar terug naar UWV. Lees meer