Re-integratie, Overheid en Verzuim mei 2016 nieuwsbrief
Stap eens buiten je domein!

Onze nieuwste collega Elody Varkevisser, afkomstig uit de geestelijke gezondheids-zorg, onderzoekt in onderstaande column de verbindingen tussen psychologie en de arbeidsmarkt. Zij heeft het met name over empowerment, waarbij wordt gekeken waar iemand zijn krachten liggen.

Hoewel iedere consultant binnen Matchpartner verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen domein, merken ook wij dat het mes vaak aan meerdere kanten snijdt. Integraal werken is een ‘hot item’. Niet alleen binnen het sociale domein waar ik mij voornamelijk op richt, maar ook intern.

Domeinen overlappen elkaar, waardoor samenwerking belangrijk is om een optimaal resultaat te behalen.

Wij, consultants binnen Matchpartner, delen dan ook onze kennis en bundelen onze krachten, om uiteindelijk jou als kandidaat op de juiste plek te krijgen.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Als iets niet werkt, doe het anders... en als het wel werkt, doe het vaker!
Elody Varkevisser

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal beschrijft consultant Elody Varkevisser hoe de verschillende vakgebieden waarmee wij ons bij Matchpartner bezighouden uiteindelijk in elkaar grijpen.

"Onlangs ben ik bij Matchpartner als consultant zorg gestart, vanuit een achtergrond als afgestudeerd psycholoog, met ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Uiteraard komen mijn inhoudelijke kennis en werkverleden van pas, ook als er op het gebied van arbeidsbemiddeling nog het nodige geleerd moet worden.

Misschien is het interessant om er eens bij stil te staan, aan de hand van mijn ervaring in de geestelijke gezondheidszorg, hoe de verschillende branches waar wij consultants ons mee bezig houden eigenlijk in elkaar grijpen. Werkloosheid, zorgkosten, schuldenproblematiek, overlast en verzuim zijn vaak verschillende kanten van dezelfde medaille.
..." Lees meer...

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

Junior Casemanager/ Verzuimspecialist - Utrecht Details
Adviseur Participatiewet - Nederweert Details
Klantmanager Poort - Hilversum Details
Klantmanager Inkomen - Almere Details
Werkvoorbereider Civiel - Breda Details
Projectleider / Beheerder Wegen en Straatmeubilair - Leiden Details
Medewerker Vergunningverlener - Utrecht Details
Verzekeringsarts in opleiding - Eindhoven Details
Re-integratiespecialist bij Keerpunt - Hilversum Details
Accountmanager - Hilversum Details

Nieuws uit jouw vakgebied

De gemeente Den Haag gaat schulden van jongeren opkopen. In ruil daarvoor moeten die serieus werk maken van hun toekomst, dus bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen, een baan zoeken, in combinatie met vrijwilligerswerk. Lees meer

Het kabinet stelt 166 miljoen euro beschikbaar voor plannen die de jeugdwerkloosheid moeten terugdringen en meer werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer

1 op de 7 werknemers met een chronische ziekte meldt deze niet bij zijn baas. Uit angst. Lees meer

Er spelen veel niet-medische aspecten mee in het ziekteverzuim van werknemers in Nederland. Naar schatting is het percentage niet-medisch verzuim 70 à 80. Lees meer