Re-integratie, Overheid en Verzuim oktober 2014 nieuwsbrief

Liefst voeten in de modder

Het liefst hebben we bij Matchpartner collega's die hun ervaring in de praktijk van alledag opgedaan hebben: voormalig casemanagers welzijn, verpleegkundigen, artsen ….of re-integratieconsulenten.

Zelf heb ik mij ruim twaalf jaar bezig gehouden met het begeleiden en –naar ik hoop- duurzaam aan het werk helpen van langdurig werklozen. Dat heeft zijn sporen nagelaten: nog altijd zeg ik liever “mensen aan een baan helpen” dan “plaatsen”.

Ruim twaalf jaar… Je hebt dan wel een idee gevormd over hoe je mensen die zijn vastgelopen weer op gang krijgt. En hoe het niet moet.

Als je dan ook nog een bepaald type bent klim je wel eens in de pen. Vandaar mijn nieuwe column, Kwartjes en dubbeltjes.

Maarten de Haan
Veel vacatures, veel kansen

De 1e stap in de richting van een nieuwe uitdaging binnen de sector Re-integratie, Mobiliteit en Verzuim heb je al gezet: je bent ingeschreven bij Matchpartner. Zijn jouw gegevens nog actueel? Wil je kijken of 1 van onze 103 actuele vacatures jouw nieuwe carrièrestap is? Benut jouw talent en grijp jouw kans: nu is het moment. Update jouw gegevens en / of reageer direct op een vacature.

[candidate_profile_page]
Kwartjes en dubbeltjes
Maarten de Haan

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Maarten de Haan over hulpverlening bij schulden en werkloosheid naar aanleiding van het televisieprogramma Een dubbeltje op zijn kant

Experts op het gebied van re-integratie, schuldhulpverlening en maatschappelijke begeleiding keken al langer meewarig naar het televisieprogramma Een dubbeltje op zijn kant.

Nu blijkt boegbeeld Annemarie van Gaal ook twijfels te hebben over de gehanteerde aanpak. Lees meer

 
Nu keuze uit 103 banen in jouw sector
Vacature Top 10 Re-integratie, Mobiliteit en Verzuim

Klantmanager WWB
     Lelystad
details
Junior Casemanager Verzuim
     Den Haag
details
Arbeidsdeskundige
     Landelijk diverse mogelijkheden
details
Specialist GIS
     Regio Den Haag
details
Strategisch beheerder/Programmamanager
     Regio Den Haag
details
Verkeerskundige
     Gemeente Moerdijk
details
Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening
     Regio Haarlemmermeer
details
Klantmanager
     Regio Leiden
details
Beleidsmedewerker Sociaal Domein
     Regio Breda
details

Consultant Gemeente
     Leiden
details

 

Nieuws uit jouw vakgebied

Nederlandse piloten en stewardessen vrezen besmetting met het ebolavirus. Daarom melden zij zich steeds vaker ziek voor vluchten naar landen in West-Afrika waar het ebolavirus op dit moment huishoudt. Lees meer

De Europese Commissie heeft ingestemd met het Nederlandse programma voor het Europees Sociaal Fonds tot 2020. Lees meer

Zieke werknemers die u na 104 weken ziekte ontslaat, hebben na 1 juli 2015 ook recht op een transitievergoeding vanwege de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ). Lees meer

Vanaf begin oktober 2014 kunnen werkgevers het re-integratieverslag voor de WIA-aanvraag van hun werknemer online insturen.  Lees meer