Fijne start in 2020!

 

Zoals ieder jaar in december stuur ik u, de kandidaten, relaties en partners van Matchpartner, graag een eindejaarsmail. Ditmaal leiden we de jaren twintig in.

De jaren twintig, dat klinkt alvast spannend. We herinneren ons de roaring twenties van de vorige eeuw. Een reeks uitvindingen maakte het leven een stuk aangenamer, waaronder de eerste televisie, de pleister en de massaproductie en -verkoop van koelkasten, stofzuigers en broodroosters.

De huidige jaren twintig beginnen ook met economische vooruitgang, naast de nodige uitdagingen. Eén ervan is het boeien en binden van personeel.

Ik denk wel eens: hoe ouder je wordt, hoe meer je je realiseert dat je niet alles weet. Vooral als het gaat over het onderwerp goed werkgeverschap, over verzuim, verloop, stabiliteit van het team.

Wat dat laatste betreft staan we er eigenlijk goed voor. Oudgedienden Stephen en Maarten maken wel eens de grap dat ze binnenkort hun gezamenlijke 30 jaar bij Matchpartner gaan vieren.

De meerderheid van onze collega’s werkt al langer dan drie jaar bij ons. Ook zijn er twee nieuwe collega’s gestart die prima in het team passen, Angelique Lommen (verzuim) en Anne Jansen (zorg).

Toch is er ook een ander verhaal. In de loop der jaren zijn er een goed aantal medewerkers begonnen en weer vertrokken. Hoewel het niet ongebruikelijk is in de commerci√ęle arbeidsbemiddeling dat het verloop groot is, gaat het je niet altijd in de koude kleren zitten.

Ook langdurig zieke medewerkers zijn me helaas niet onbekend. Waar zit dat in? Hoe hou je mensen erbij? Hoe zorg je dat iemand de werkzaamheden doet die passen, waardoor hij of zij succesvol is? Dit zijn de zaken waarbij ik me realiseer dat ik altijd kan bijleren en anderen nodig heb om me te adviseren.

En ik ben niet de enige. Het CBS meldt dat het ziekteverzuim in het tweede kwartaal van 2019 hoog was. Rond de 5,5 procent in de gezondheid- en welzijnszorg, met zelfs een recordpercentage van 5,9% in september. Het verloop in de geestelijke gezondheidszorg liep hier en daar op tot één-vijfde van het gehele personeel.

Op een gegeven moment wordt binnen een organisatie de kritische grens bereikt. Niet alleen is het personeel ziek, door teveel onrust kan het voor de werkende collega’s een minder aantrekkelijke werkplek worden.

Het risico is dat je in een vicieuze cirkel belandt. De kans ontstaat dat ook, bijvoorbeeld door ons, nieuw geworven medewerkers op korte termijn weer vertrekken. Hoe kunnen we hier met zijn allen het komende jaar verandering in brengen?

Ik wens u een prettige jaarwisseling en een zeer gezond 2020. Zonder jullie, de ontvangers van deze brief, hadden wij onze goede resultaten niet kunnen behalen. Waarvoor hartelijk dank.

We beginnen vol optimisme aan ons 19e jaar.

Vriendelijke groet,

Leon Brouwers
Directeur