Nieuwsbrief augustus 2015
Hoe lang moet jij nog?
Jules de Vries

Door Jules de Vries, senior consultant Zorg & Welzijn bij Matchpartner

Hoe vaak hoor je leeftijdsgenoten van mij (eind vijftig / begin zestig) niet zeggen: "Hoe lang moet jij nog?" Deze mensen zijn in hun hoofd veelal meer met hun pensioen bezig dan met hun werk.

Als voorzitter van een winkeliersvereniging zie ik dit gedrag ook bij sommige detaillisten zonder opvolger. Ze hebben een zeker niveau bereikt met hun winkel en nu dieselen ze een beetje uit. Er wordt niet meer vernieuwend gedacht en alles blijft dus een beetje bij het oude. Ze weten wel dat stilstand achteruitgang is, maar de fut ontbreekt. Alsof ze met Lodewijk de 15e denken: na mij de zondvloed.

Het werk speelt bij deze mensen niet (meer) de centrale rol in hun leven. Het is als een Van der Gijp, die niet voetballen zijn passie vond, maar 'lekkere wijven'. En alleen tot scoren te brengen viel, als Gullit de andere dag als beloning met hem het Amsterdamse nachtleven indook. Met dat vooruitzicht ging hij als een speer!! (bron: Hans van Breukelen)

Het brengt je tot de vraag; waarom werk je eigenlijk? Waarom stort je jezelf elke ochtend weer in de file, bent 8 uur lang onder collega’s (waarvan er vast enkele zijn die je nooit tot je vrienden zou willen rekenen), en tuf je elke avond weer het hele stuk terug?

Veel mensen stellen zichzelf die vraag niet, d√Ļrven zich die vraag niet te stellen omdat ze het antwoord vrezen! En dan komt die andere vraag: "Hoe lang moet jij nog‚Ķ‚Ķ?"

Lees meer...

Praktijkvoorbeeld: Jan Moen

Jan Moen, hoogleraar Management en Organisatie in de gezondheidszorg, beschrijft zijn gesprekken met Kees, een bestuurder die onverwachts het veld heeft moeten ruimen. Lees meer

Over Matchpartner

Matchpartner is een gespecialiseerd kwaliteitsbureau op het gebied van Werving & Selectie, Detacheringen, Mobiliteit, Advies en Projecten.

Door het inzetten van onze jarenlange ervaring en ons grote landelijke kandidatenbestand kunnen wij snel en kundig invulling geven aan tijdelijke en structurele personeelsaanvragen voor organisaties binnen de Zorg & Welzijn.

Wilt u hierover verder van gedachten wisselen? Neem contact op met:

Jules de Vries
Senior Consultant
jules@matchpartner.nl
06-25515650 

of

Maarten de Haan
Senior Consultant
maarten@matchpartner.nl
06-11308437

Bezoek ook onze website

Vermoeide Helden Syndroom

Trouw schrijft over mannen boven de vijftig die overwerkt raken en opnieuw moeten leren loslaten en een langzamer levensritme aanleren
Lees meer

Herintroductie van de VUT

Econoom en jurist Antonie Kerstholt haalt een ouder plan uit de kast, teneinde jeugdwerkloosheid terug te dringen:
Lees meer

Banen waar je blij van wordt

TNO onderzocht wat de top 10 is van banen waar mensen tevreden mee zijn. Intermediair interviewde drie professionals 
Lees meer