Re-integratie, Overheid en Verzuim februari 2020 nieuwsbrief
99% transpiratie

Van Thomas Edison is de bekende quote: Genius is 1 percent inspiration and 99 percent perspiration.

Een wijze uitspraak, die niet alleen opgaat voor genieën, maar ook voor gewone stervelingen.

“Doelen bereiken”, zeggen we dan, “is één procent inspiratie en negenennegentig procent transpiratie”.

Een zo’n gewone sterveling is collega Daniël Petitjean. Hij schreef deze maand de column en staat daarin stil bij de soms grote investeringen die nodig zijn om al werkend een succes of succesje te behalen.

Soms zit het tegen, maar hij klaagt niet, want zijn kopje koffie ‘s ochtends is “half vol, niet half leeg.” 

Het koffiekopje is halfvol
Daniel Petitjean

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft Daniel Petitjean, Consultant Sociaal Domein, over het ondanks tegenslagen volhouden en plezier hebben in je werk.

Daniël's motto: "'Het is niet de sterkste die overleeft, noch de slimste, maar degene die zich het beste aanpast aan veranderende omstandigheden'' (Charles Darwin)

“Ik staar al vier minuten naar mijn kopje zwarte koffie, dat voor de helft leeg is. Het is nog donker buiten en pas kwart over acht ‘s ochtends.

Zonet kreeg ik drie Whatsapp-berichten binnen. Twee gedetacheerden die zich ziek melden, balen. Tevens een appje van een voorgestelde kandidaat, het spreekwoordelijke schaap-met-de-5-poten. Deze meneer zou vandaag op gesprek gaan bij een gemeente. Hij ziet beren op de weg en meldt zich op het allerlaatste moment af.

Half negen. De stilte op kantoor wordt verbroken door het bekende signaal van binnenkomende mail. Nog een beetje versuft lees ik dat er twee kandidaten zijn afgewezen voor een gesprek bij de opdrachtgever vanwege het ontbreken van x jaar ervaring met een gespecialiseerd datasysteem, GWS4all.

Zodra de klok het hele uur aangeeft heb ik er naar mijn gevoel een halve dag op zitten. Mijn afspraak voor een intake is er. Een ervaren kandidaat, verder niet erg opvallend. Maar wel iemand die de hoofdprijs vraagt qua uurtarief. Na jaren in loondienst bij de overheid is hij aangestoken door het “ZZP virus”; hij ruikt het grote geld.

Uiteraard chargeer ik nu een beetje want ik heb in mijn netwerk genoeg zelfstandigen met ondernemingsdrang en intrinsieke motivatie. Een goede freelancer heeft bovendien in meerdere keukens gekeken en kan voor nieuwe inspiratie zorgen binnen een organisatie."

Lees meer

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

Jurist APV - Utrecht Details
Doorgewinterde (Arbo) Verpleegkundige - Utrecht Details
Verpleegkundige, op zoek naar iets nieuws (niet-aan-bed) - Amsterdam Details
Accountmanager Vastgoed - Haarlem Details
Senior Planeconoom - Kampen Details
WGA Specialist - Amsterdam Details
HR-medewerker / leidinggevende die het verzuim in wil - Hilversum Details
Vooruitstrevend Talent Ruimtelijk Ordening - Delft Details
Nieuwe wending voor sociale arts - Amsterdam Details
Psychiater Diverse Expertises (dagdelen) - Utrecht Details

Bekijk al onze vacatures
Recente artikelen over werklust, uitstelgedrag en lanterfanten

Procrastinatie, oftewel uitstelgedrag, het zit veel mensen in de weg tijdens hun studie of loopbaan. Deze maand promoveerde Lennart Visser op dit prangende onderwerp.
Lees meer

Zin in het werk is iets wat je kunt maken, het is een bezigheid. Maar wat is dan zin? Om daar antwoord op te geven, legde de inmiddel overleden filosoof René Gude het woord ‘zin’ onder de loep.
Lees meer

Ten allen tijden voorkomen: medewerkers die lanterfanten. Die hun tijd uitzitten, die alle bevlogenheid kwijt zijn en die eigenlijk in gedachte al met pensioen zijn.
Lees meer 

Matchpartner op Instagram
Daniel Petitjean
Wij zijn sinds kort ook actief op Instagram! Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje in 'onze keuken' te nemen.

Volg ons hier!