Re-integratie, Overheid en Verzuim oktober 2019 nieuwsbrief
Extravert of introvert?

De Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Jung maakte als eerste een onderscheid tussen introverte en extraverte mensen.

Arbeidsbemiddelaars worden vaak onder het tweede type geschaard. Introvertie wordt overigens doorgaans in vacatureprofielen ook weinig gewaardeerd. Zij staan bol van competenties als netwerken, samenwerken, werken in een team.

De extravert krijgt “energie van de wereld om zich heen.” Collega Anne Jansen heeft die gerichtheid naar buiten. In haar column deze maand beschrijft zij een aantal bedrijfsbezoeken tijdens haar eerste weken bij Matchpartner. Zij is oprecht begripvol en belangstellend. Mooi.

Net als iedere werkgever heeft iedere werkzoekende een eigen karakter en gerichtheid. Onze taak als recruiter is om daar duiding aan te geven en mensen te bemiddelen naar een functie en organisatie die zo goed en duurzaam mogelijk past. Gevoel en mensenkennis spelen daarbij misschien een nog grotere rol dan ratio.

En toch is er een andere zienswijze. Communicatiedeskundige Karen Wickre, haar interview met de Volkskrant staat elders in deze nieuwsbrief, noemt zichzelf introvert èn zij is een getalenteerd netwerker. Introverten zijn volgens haar goed in making connections that count.

Hoe het ook zij, zoals Anne Jansen zegt: een goede arbeidsbemiddelaar moet vooral “nieuwsgierig zijn”.

Keukens
Angelique Lommen

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft collega Anne Jansen over haar eerste ervaringen als consultant zorg. Over het voorrecht om in verschillende spreekwoordelijke keukens te kijken.

"Volgens een onderzoek van PRiMAN beschikt een arbeidsbemiddelaar die succesvol is over een aantal basiscompetenties: goed kunnen luisteren, resultaatgericht zijn, commercieel vermogen hebben en een goede netwerker zijn. EĂ©n aspect blijft daarbij volgens mij onderbelicht: nieuwsgierig zijn.

Het maakt natuurlijk uit in welk vakgebied je je begeeft als werving en selectie consultant. Zelf ben ik in diverse sectoren werkzaam geweest, maar nergens zag ik zo’n grote diversiteit als in de zorg. Dan heb ik het niet alleen over de uiteenlopende specialistische functies, maar vooral over hoe de organisatie is ingericht.

Het is een feest en een eer om elke dag in andermans keuken te mogen kijken. Op een van mijn eerste werkdagen bij Matchpartner ging ik op bezoek bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten in het oosten van het land. Een enorm complex met allerlei bijgebouwen. Weinig logica maar oergezellig.." Lees meer

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

Jobhunter - Alphen aan den Rijn Details
Psychiater Arbeidsexpertise en Rijbewijskeuring - Utrecht Details
Psycholoog Arbeid en Gezondheid - Apeldoorn Details
Specialist Multidisciplinair Team - Regio Hoofddorp Details
Casemanager, Verzuimbegeleider… what’s in a name? - Leiden Details
Geregistreerd bedrijfsarts - Meppel Details
Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid - Rotterdam Details
PraktijkOndersteuner Bedrijfsarts (POB) - Hilversum Details
AIOS verzekeringsarts - Utrecht Details
Basisarts voor de sociale geneeskunde - Arnhem Details

Meer recente artikelen over arbeidsbemiddeling
Angelique Lommen


Zomer 2018 publiceerde het UWV een lijst met 82 beroepen waarin flinke tekorten zijn aan goed personeel. Recruitment is er daar een van, goede arbeidsbemiddelaars zijn niet aan te slepen.
Lees meer

Communicatie-adviseur Karen Wickre, eerder werkzaam voor Google en Twitter, vindt dat introverte mensen niet minder bekwaam hoeven te zijn in netwerken dan extraverte mensen.
Lees meer

Matchpartner op Instagram
Angelique Lommen

Wij zijn sinds kort ook actief op Instagram!

Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje in 'onze keuken' te nemen. Hier zullen we zo nu en dan een foto plaatsen van het reilen en zeilen binnen ons team!
Volg ons hier!