Re-integratie, Overheid en Verzuim november 2015 nieuwsbrief

We zijn er allemaal nog stil van, de gebeurtenissen die in Parijs hebben plaatsgevonden. Gebeurtenissen waardoor je alle problemen die je dacht te hebben gaat relativeren.

Je drukt je kinderen nog eens dicht tegen je aan en slikt een brok in je keel weg. Gelukkig maken zij zich nog niet zo druk en gaan ze over tot de orde van de dag.

De enige √®chte stress die die kids hebben is of de Goed Heiligman iets in hun schoen gedaan heeft. En misschien of Zwarte Piet er dit jaar nog wel bij is.

Veranderingen, hoe gaan we er mee om, daarover gaat ook de column van collega Manon van onze afdeling Arbeidsmobiliteit. Ook als je gedwongen wordt een andere baan te zoeken moet je iets overwinnen. En uiteindelijk toch weer verder.

Ik wens je leesplezier en alvast een mooie decembermaand.

Met vriendelijke groet,

Michael Reijmers
De week van de werkstress, de generatie met keuzestress…
Manon Schoneveld

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Consultant Arbeidsmobiliteit Manon Schoneveld schrijft ditmaal over de stress die veroorzaakt wordt door alle keuzes die men dagelijks voorgeschoteld krijgt.

'Afgelopen week organiseerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de tweede keer de ‚ÄúWeek van de Werkstress‚ÄĚ. Stress op de werkvloer geldt als beroepsziekte nummer 1. De aandacht ging vooral uit naar jongeren in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. In de krant las ik dat onderzoekers stellen dat juist deze groep het grootste risico loopt op een burn-out. Openheid over werkstress en werkplezier zouden de symptomen van een burn-out kunnen verminderen.

In een volle trein van Amsterdam naar Leiden liet ik de regels op mij inwerken en realiseerde mij dat ik precies midden in deze leeftijdscategorie viel. Heb ik last van werkstress?... '
Lees meer

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

Werkvoorbereider gemeente - Regio Leiden Details
Jurist Grondzaken - Amsterdam Details
Juridisch medewerker bezwaar en beroep WWB - Regio Den Haag Details
Jurist Vergunningverlening en Handhaving - Landelijk Details
Casemanager - Verzuimregisseur - Utrecht Details
Casemanager verzuimspecialist - Den Haag Details
Casemanager verzuimspecialist - Rotterdam Details
Consulent Inkomen - Omgeving Roermond Details
Klantmanager Inkomen - Regio Zuid-Holland Details
Indicatiesteller Jeugd - regio Rotterdam Details

Nieuws uit jouw vakgebied
Michael Reijmers

Het kabinet gaat werklozen meer persoonlijke begeleiding aanbieden om aan het werk te komen. Lees meer

Al bijna 150.000 mensen zijn door de sectorplannen geholpen, onder andere door middel van omscholing, ondersteuning en begeleiding naar ander werk. Lees meer

Overwerken kan slecht zijn voor je gezondheid. Verschillende bedrijven proberen werknemers daarom ‚Äėverplicht‚Äô minder te laten werken. Lees meer

De uitvoeringsregels van de nieuwe Omgevingswet zouden moeten worden verwerkt in √©√©n Algemene Maatregel van Bestuur (AmvB). Lees meer