Robert Albeda

Robert  Albeda
Naam Robert Albeda
Mobiel (06) 3365 5702

Quote

"Als je niet durft te vragen zul je het ook nooit weten"

Welke functie heb je binnen Matchpartner en wat spreekt je daarbij aan?
Consultant voor Verzuim. Het contact met kandidaten en opdrachtgevers waarbij tijdens het graven in gesprekken kansen boven komen. Ik denk hierbij aan een kandidaat die meer in huis heeft dan zij dacht omdat zij als Casemanager WIA ook gerust als accountmanager kan gaan optreden. Ook het selecteren van kandidaten, vaak uit ons bestand van bijna 76.000 kandidaten en het goed verwoorden van de behoeften van de opdrachtgevers bij de opbouw van een vacature houden mij geboeid. Kortom: variatie en diepgang!

Hoe zie jij de markt waarin je bemiddelt?
Altijd in beweging: de ARBO & verzuimbranche is enorm verbonden met de maatschappelijke actualiteit. De impact van wet en regelgeving is steeds weer voelbaar in de dagelijkse praktijk. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de discussie in de media over psychosociale belasting op het werk en de nieuwe wet Werk & Zekerheid waardoor arbeidsrelaties opnieuw worden uitgevonden.

Binnen het werkveld Verzuim is een gigantische diversiteit aan visie over het omgaan met verzuim. Dat geeft opdrachten een extra dimensie. Een competente bedrijfsarts kan het geweldig doen bij organisatie X terwijl bij bedrijf Y binnen een week al slaande directiedeuren hoorbaar zijn. Dat maakt de gesprekken met kandidaten intenser omdat er goed doorgevraagd moet worden hoe een arts, arbeidsdeskundige of casemanager nu in de praktijk omgaat met verzuimvraagstukken. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de invloed van de werkgever op de leefstijl van zijn medewerker.

Mijn vacatures zijn vooral in de ARBO & Verzuimbranche. Hierbij kun je denken aan bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en bijvoorbeeld casemanagers.

Wat kenmerkt Matchpartner volgens jou?
De diversiteit binnen het team is sprankelend omdat collega consultants uit het hun eigen werkveld komen. Ook valt mij de oprechte interesse in elkaar op. Dat voelt voor mij ‘hecht’ en ‘echt’. En… er valt veel te lachen. Altijd, ook als je om negen uur ‘s avonds met een stuk pizza in je hand eindelijk die gezochte kandidaat aan de lijn krijgt die met sabbatical blijkt te zijn in IJsland.

_________________________________________________________

Lees ook de column van Robert:

Pleasantries

Personeelsschaarste - een gebrek aan verbeelding

Ik zoek op dit moment naar een